Kurser i musik och sång

I Kulturskolan kan du välja på ett stort antal instrumentkurser. Du spelar eller sjunger i större eller mindre grupper. Du får lära dig att spela både efter noter och på gehör.

Direkt till vår kurskatalog och anmälan

Musik och mixade kurser

Många av våra musikkurser kan du börja på från 9 år, men vi har även flera kurser från 6 år. Vi har också mixade kurser för yngre barn, där instrument kan kombineras med rytmik, teater eller dans.
Du som inte har ett eget instrument har möjlighet att hyra ett från Kulturskolans instrumentförråd.

Sång

Kulturskolan har sångkurser där vi arbetar med röst- och kroppskännedom, tonbildning, rytm, puls och övningar med eget skapande. Vill du komplettera din undervisning i sång med kör så har Kulturskolan ett flertal körer att välja på utan extra kostnad.

Orkester, Ensemble, Rockband, Kör

Alla som spelar ett instrument i Kulturskolan kan i mån av plats, utan extra kostnad, spela i orkestrar, ensembler, storband och rockgrupper på olika nivåer. Du som sjunger i kör kan börja i någon av Kulturskolans körer.

Om du väljer att enbart spela i ensemble, orkester, rockband eller sjunga i kör kostar det 300 kr per termin.

Kulturskolans Avancerade Program - KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns Kulturskolans avancerade program i musik, dans och teater. Det kan bli en start till högre studier i ämnet. Du söker KAP-programmen genom inträdesprov. Antagning sker på våren.

Boka kurs

För att boka en kurs och se detaljer om tid och plats för alla kurser går du till vår kurskatalog och e-tjänst.