Kulturskolans avancerade program - KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns Kulturskolans avancerade program i musik, dans, teater och konst & media. Det kan bli en start till högre studier i ämnet. Du söker KAP-programmen genom inträdesprov. Antagning sker på våren.

På den här sidan kan du läsa mer om Kulturskolans avancerade program - KAP:

 • KAP musik
 • KAP dans
 • KAP teater
 • KAP konst & mediaKAP musik

Du som är 13-22 år och vill ha mer tid för fördjupning i ditt instrument, få undervisning i något annat instrument, lära dig mer om musikteori, spela tillsammans med andra och möta en publik kan söka Kulturskolans Avancerade Program - KAP musik!

Välj mellan olika KAP musik-inriktningar:

 • Klassiskt
 • Pop-Rock
 • Singer-Songwriter
 • Jazz
 • Jazzcentrum - inriktningen finns i Högdalen

KAP erbjuder dig som ung musiker ett musikaliskt sammanhang där du kan utvecklas och utmanas!

KAP musik finns över hela staden. Undervisningen kan vara på olika platser bereoende av vilket ämne och inriktning du väljer. I Högdalen finns en särskild jazzinriktning - Jazzcentrum - med fokus på ensemblespel och improvisation.

Pris: 2000 kr per termin.

Antagning till Kulturskolans avancerade program i musik läsåret 16/17 sker efter provspelning vecka 20-22. Information om obligatoriska provspelningsstycken finns att läsa här.


Anmälan för läsåret 16/17 är nu stängd.

Här kan du läsa mer om vad som ingår i KAP musik och Jazzcentrum.

KAP dans

Du som är mellan 10 och 22 år, har ett stort engagemang för dans och vill fördjupa dina kunskaper kan söka till Kulturskolans Avancerade Program i dans - KAP dans!

 • Förberedande KAP, för dig mellan 10 och 13 år.
 • KAP dans 1, för dig mellan 12 och 16 år.
 • KAP dans 2, för dig mellan 15 och 22 år.
 • KAP dans 3, för dig mellan 17 och 22 år.

KAP dans ger dig möjlighet att utvecklas konstnärligt och du får många tillfällen att stå på scen. Dels i de egna KAP-föreställningarna men också i många andra sammanhang på olika scener i Stockholm. I undervisningen ingår också improvisation, komposition och koreografi.

För att delta i KAP dans måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion samt medverka i föreställningar.

Undervisningen för Förberedande KAP ges i Kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bredäng, Bromma, Högdalen, Kungsholmen och Södermalm.
KAP dans 1 ges i Kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bromma, Kungsholmen och Södermalm.
Undervisningen för KAP dans 2 och KAP dans 3 ges i Kulturskolans lokaler på Kungsholmen och Södermalm.

Pris: Förberedande KAP, 750 kr per termin
        KAP 1, 2 och 3, 2000 kr per termin

Antagning till läsåret 16/17 sker efter audition i slutet av maj.
Anmälan för läsåret 16/17 är nu stängd.

Folder för mer information och utskrift

KAP teater

Du som vill fördjupa dina kunskaper inom teaterns olika områden; scenframställning, rollanalys, textbearbetning, röst, kroppsmedvetenhet, teaterhistoria, kostym med mera kan söka till KAP teater.

Som KAP-elev går du två gånger i veckan, dels på KAP teater och dels i en "vanlig" teatergrupp i Kulturskolan. KAP-programmet är på tre år. Du har en huvudlärare i teater, men du kommer även att få undervisning av andra pedagoger inom teaterämnet på ordinarie teatertid. Repetitioner kan förekomma även på helger. För att delta i KAP teater måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion.

KAP teater 1 Under första året arbetar vi främst med det fysiska teateruttrycket, improvisation och gruppdynamik, utifrån frågan "vad är teater".

KAP teater 2 Andra året står våra sinnen i centrum och bland annat jobbar vi med dans, rörelse, scenografi och text med utgångspunkt från frågan "hur?". "Hur kan teater tas i uttryck?".

KAP teater 3 Det tredje året jobbar vi med produktion, en uppsättning av en hel pjäs i större format. Frågan "varför" står i centrum under året, "varför vi gör det vi gör på scenen/sceniskt?"

Undervisningen i KAP teater ges i Kulturskolans lokaler bland annat i Hammarby sjöstad, Årsta och Globen.

Pris: 2000 kr per termin.

Antagning till läsåret 16/17 sker efter audition i slutet av maj.
Anmälan för läsåret 16/17 är nu stängd.

Folder för utskrift om KAP teater

KAP konst & media

Du som är 13-16 år och vill fördjupa dina kunskaper i teckning, måleri, skulptur, foto, konstfilm och konstteori - under handledning av pedagoger och konstnärer - kan söka Kulturskolans Avancerade Program i konst & media - KAP konst & media.

KAP konst & media erbjuder ett kreativt och konstnärligt sammanhang där du kan växa och utmanas. Du utvecklar ditt seende, iakttagelseförmåga, tekniska färdigheter och materialkännedom för att gestalta dina egna idéer.
I undervisningen ingår ett besök på en aktuell utställning samt arbete med att göra en egen utställning med gruppen.

Undervisningen ges tolv lördagar per termin á fyra timmar per gång i Kulturskolans lokaler i Husby, Edvard Griegsgången 7.

Pris: 2000 kr per termin. Material ingår.

Antagning till läsåret 16/17 sker efter inlämning av arbetsprover och workshop i april.
Som arbetsprov lämnar du in en teckning eller målning av din tolkning av ordet "explosion". 

Anmälan för läsåret 16/17 är nu stängd.

Folder för utskrift och mer information