Boka plats

Välj bland över 70 olika ämnen och hundratals kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Vi har korta kurser, aktiviteter under loven och kurser som sträcker sig över en hel termin. För dig med funktionsnedsättning finns kulturskolans Resurscenter.

Välj och boka

Du hittar hela utbudet i vår e-tjänst kurskatalog. I den kan du välja att visa vad som finns i vilken stadsdel, olika ämnen, korta kurser, aktiviteter på lov och avancerade program. Du kan boka plats på flera kurser om du vill. 

Ikon för Kurskatalog Till e-tjänsten kurskatalog

Om du inte bor i Stockholms stad

Det är bara personer som är skrivna i Stockholms stad som kan boka kurser i vår Kurskatalog. Om du bor i en grannkommun så kan du också gå kurser hos oss, men dels blir det då ett annat pris och dels måste bokningen göras manuellt i kontakt med oss.

Kontakta oss i den enhet där du vill gå.
Gör detta via telefon eller e-post så hjälper vi dig.

Kursavgift

Kulturskolans terminskurser kostar mellan 750–950 kronor.
Kortkurser kostar mellan 300 och 500 kronor per kurs.
Priserna varierar beroende på gruppstorlek och lektionstid, exakt pris står angivet vid respektive kurs.

Hyra instrument

Du som går en kurs i kulturskolan har möjlighet att hyra ett instrument för 300 kronor per termin. Vi hyr ut de flesta instrument, bortsett från blockflöjt och piano.

Läs mer om att hyra instrument

Bevakning

Kulturskolan Stockholm kan inte erbjuda någon bevakningsfunktion just nu. Vi utveckla våra digitala tjänster. Under tiden då detta arbete pågår finns inte möjlighet att bevaka kurser.

Bekräfta plats och fortsätta nästa termin

I slutet av varje termin får du erbjudande om att fortsätta nästkommande termin om du redan går hos oss och kursen fortsätter. I början av maj samt december kommer du att kunna återanmäla dig för att fortsätta nästa termin. Mer information kommer dels presenteras här samt mejlas ut till vårdnadshavare och myndiga elever i slutet av varje termin (maj och november).


Avboka kursplats

Du som har anmält dig till en kurs i kulturskolan och inte vill fortsätta måste säga upp platsen. Det gör du genom att du loggar in i Kurskatalogen och använder "Avanmälningsfunktioner".

Kontakta gärna också läraren för kursen och meddelar att du avbokat platsen.

Mer information om Kulturskolan Stockholm

Läs mer om kulturskolan, våra kurser, undervisning och lärare

Uppdaterad