Boka/avboka plats

Välj bland över 70 olika ämnen och hundratals kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Vi har korta kurser, aktiviteter under loven och kurser som sträcker sig över en hel termin. För dig med funktionsnedsättning finns kulturskolans Resurscenter.

Välj och boka

Du hittar hela utbudet i vår e-tjänst kurskatalog. I den kan du välja att visa vad som finns i vilken stadsdel, olika ämnen, korta kurser, aktiviteter på lov och avancerade program. Du kan boka plats på flera kurser om du vill. 

Bokningen och kurskatalogen är numer alltid öppen

Vi har inte längre något fast datum och tid för kursplatssläpp med lediga platser. I kurskatalogen visas de kurser som just nu har lediga platser. Nya kurser läggs hela tiden in i kurskatalogen och blir då bokningsbara.

Ikon för Kurskatalog Till e-tjänsten kurskatalog

Bor du i en annan kommun än Stockholms stad?

Bara personer som är skrivna i Stockholms stad kan boka kurser i vår kurskatalog. Om du bor i en grannkommun så kan du också gå kurser hos oss i mån av plats och till ett högre pris. Kontakta den enhet där du vill gå för mer information. 

Kursavgift

Kulturskolans terminskurser kostar mellan 750–950 kronor.
Kortkurser kostar mellan 300–500 kronor per kurs.
Priserna varierar beroende på gruppstorlek och lektionstid, exakt pris står angivet vid respektive kurs.

Hyra instrument

Du som går en kurs i kulturskolan har möjlighet att hyra ett instrument för 300 kronor per termin. Vi hyr ut de flesta instrument utom blockflöjt och piano.

Hyr ett instrument

Bevakning

Kulturskolan Stockholm kan inte erbjuda någon bevakningsfunktion just nu. Vi utvecklar våra digitala tjänster. Under tiden då detta arbete pågår finns inte möjlighet att bevaka kurser.

Bekräfta plats och fortsätta nästa termin

I slutet av varje termin får du erbjudande om att fortsätta nästkommande termin om du redan går hos oss och kursen fortsätter. I början av maj samt december kommer du att kunna återanmäla dig för att fortsätta nästa termin. Mer information kommer dels presenteras här samt mejlas ut till vårdnadshavare och myndiga elever i slutet av varje termin (maj och november).

Avboka kursplats

Du som har anmält dig till en kurs i kulturskolan och inte vill fortsätta måste säga upp platsen. Det gör du genom att du loggar in i Kurskatalogen och använder "Avanmälningsfunktioner".

Kontakta gärna också läraren för kursen och meddelar att du avbokat platsen.

Mer information om Kulturskolan Stockholm

Läs mer om kulturskolan, våra kurser, undervisning och lärare

Logga in (Mina sidor)

Kulturskolans kurser hanteras i ett system som heter Speedadmin.
Här bokar, avbokar och hanterar du elev, vårdnadshavare, betalare och personal dina kurser.

  • Som omyndig elev under 18 år loggar du in med användarnamn och lösenord. Detta skickas ut via e-post när du är bokad på en kurs.

  • Som myndig elev, vårdnadshavare, betalare och personal loggar du in med Bank-ID

Logga in i Kulturskolans system Speedadmin (Nytt fönster)

Uppdaterad