Kalendarium

Läsåret 2022/23

Information kommer inom kort.

 

Från arkivet

Folkoperan april 2019 - El Sistema Stockholm på Folkoperan!

För fjärde året i rad gav vår orkesterskola konsert på Folkoperan. Tillsammans med Folkoperans egen orkester gav våra stråkelever en egen musikalisk föreställning för alla El Sistema Stockholms förskoleklasselever. Konsertens innehåll var anpassat efter publiken, så att barnen kunde sjunga och följa med i rörelser.

Maj 2019 – Temakonserten ”Den magiska dirigentpinnen”

Under en vecka i maj gavs temakonserter i Husby, Farsta och Bredäng. Den egenskrivna föreställningen ”Den magiska dirigentpinnen” gavs vid tre olika tillfällen med våra stråkelever från respektive stadsdel på scen. I publiken satt orkesterskolans femåringar, som aktivt tog del av föreställningen genom att följa med i sång och rörelser.

Stadsmuseum april 2019 - Invigning

Den 27 april medverkade El Sistema Stockholms blås- och slagverksensemble vid Stadsmuseets stora invigning. Vi gav en konsert med orkestermusik från 1600-talet till nutid och tog med publiken på en musikalisk resa genom olika världsdelar.

Berwaldhallen juni 2019 – Storslagen avslutning

Den 14 juni höll El Sistema Stockholm för första gången en stor gemensam avslutning för alla orkesterskolans elever och familjer. Berwaldhallen fylldes till bredden av barn och vuxna. Våra nya elever i årskurs 1 firade sitt första år som orkestermusiker. På scen spelade tre av våra egna orkestrar och musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester. Därmed startade en ny årlig tradition.

Folkoperan april 2018 - Salieri & Mozart

För tredje året i rad intog El Sistema Stockholms stråkorkester Folkoperans scen, tillsammans med Folkoperans egna orkestermusiker och operasångare. Tillsammans framfördes den specialskrivna föreställningen "Salieri & Mozart". I publiken satt förskoleklasselever som följde med i föreställningen genom sång och rörelser.

Berwaldhallen maj 2018 - Öppet hus

I flera år har El Sistema Stockholm gett konsert under Öppet hus på Berwaldhallen. Detta år spelade El Sistema Stockholms äldsta orkester tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Dagläger juni 2018

Sommaren 2018 drog El Sistema Stockholms lägerverksamhet igång. Under fyra dagar vigdes tiden till att spela och öva tillsammans på Bredängsskolan. Elever från hela Stockholm samlades och fick lära känna varandra. Instrumentspel varvades med lek och glass. Lägret avslutades med en konsert. Efter ett framgångsrikt dagläger som var väldigt omtyckt av eleverna beslutades att lägerverksamheten kommer att fortsättas i samband med framtida lov.

Uppdaterad