El Sistema Stockholm

El Sistema Stockholm är en orkesterskola inom Kulturskolan Stockholm, där barn och unga blir en del av en symfoniorkester. Eleverna lär sig att spela ett orkesterinstrument, till exempel fiol, cello, klarinett eller trombon. Cirka 2 000 barn och unga deltar i El Sistema Stockholm.

orkester

Vem kan vara med?

El Sistema Stockholm är gratis och öppen för elever som går i de förskolor och skolor som vi samarbetar med. Skolorna finns i Bredäng, Skärholmen, Rågsved, Tensta, Kista, Husby, Farsta och Rinkeby.

Vår undervisning

Eleverna börjar i El Sistema Stockholm vid fem års ålder och bekantar sig då med rytmik och sång. I årskurs ett börjar undervisningen i grupp med stråkinstrument och orkester. Alla elever har lektioner tre gånger i veckan och varje lektion är cirka 40-50 minuter.

Våra lärare

Alla lärare i El Sistema Stockholm har pedagogisk och konstnärlig utbildning på högskolenivå.

Våra lokaler

Undervisningen sker i skolor i Bredäng, Skärholmen, Rågsved, Tensta, Kista, Husby, Farsta och Rinkeby.

Våra samarbetspartners

El Sistema Stockholms verksamhet bygger på ett tätt samarbete med skolor, musikinstitutioner, professionella symfoniorkestrar och andra musikskolor. Genom ett utbyte med professionella musiker och äldre elever från andra musikskolor får eleverna viktiga förebilder. Samarbetet med Berwaldhallen, Folkoperan och Kungliga Operan gör att eleverna kan ta del av olika föreställningar.

Våra evenemang

Eleverna från El Sistema Stockholm framträder vid olika evenemang. Varannan vecka bjuder våra pedagoger och elever på musikträffar med konsert för elevernas familjer, vänner och allmänheten. Vi uppträder också tillsammans med professionella musiker på någon av Stockholms större scener; till exempel Berwaldhallen, Folkoperan och Kungliga Operan.

 

 

Uppdaterad