Kulturskolan öppnar ny lokal i Vällingby Centrum

Öppettid
17 jan
Plats
Pajalagatan 10

Onsdag 17 januari är det äntligen dags för invigning av Kulturskolan Stockholms nya lokal i Vällingby centrum. Här kommer ca 1000 barn och ungdomar att kunna ta del av kulturskolans rika utbud i specialanpassade lokaler om ca 1000 nya kvadratmeter.

”Kulturskolan är stadens viktigaste verksamhet för barn och ungdomars egna skapande. Därför känns det extra kul att kunna öppna upp en helt ny lokal, som dessutom är renoverad för att passa kulturskolans specifika behov. Vi hoppas att Vällingby Centrum ska sprudla av kreativitet när områdets unga samlas för undervisning i kulturskolans alla ämnen”, säger Marion Hauge-Lindberg, kulturskolechef.

Kulturskolans verksamhet, som tidigare varit utspridd på olika grundskolor och fritidsgårdar i Vällingbyområdet, kommer nu att samlas i den nya lokalen på Pajalagatan 10. Undervisning kommer att ges i kulturskolans samtliga ämnen och bedrivas i för ändamålet nyrenoverade rum. Dessutom utökas kulturskolans utbud i Vällingby med bild och form, teater och orkesterverksamhet, något som saknats i området på grund av brist på lämpliga lokaler. I och med att Vällingby Centrum är en knutpunkt i området kommer det att vara lätt för eleverna att ta sig dit.

”Kulturskolan är en av Stockholms största mötesplatser för stadens barn och unga och här vill vi att alla ska känna sig välkomna. I Vällingby som redan är ett område med mycket spännande kultur, hoppas vi kunna bidra med en plats där områdets unga känner sig fria att upptäcka, undersöka och utveckla sin egna kreativa kraft och lust”, säger Birthe Andersson, enhetschef för kulturskolan i Västerort.

Onsdag 17 januari klockan 14.00 invigs den nya lokalen på Pajalagatan 10 i Vällingby Centrum, med fanfar, bandklipp, invigningstalare och uppträdanden. Välkomna!