1 600 barn uppträder på Musikaliska

Äntligen är det dags för Tvåornas kör! Den 21–23 november uppträder 1 600 av stadens andraklassare för sina familjer på Musikaliska i Stockholm. Tvåornas kör är vårt projekt där alla i årskurs två får chansen att gratis sjunga tillsammans. Musikglädje när den är som bäst!

Barnen i Tvåornas kör sjunger specialskrivna, läroplansbaserade låter och avslutar med konsert på Musikaliska. Det är sång, rörelse och gemenskap. Och kanske nya kompisar. Kul, tycker både vi, skolorna och eleverna.

Under våren 2022 deltar Roslagstullskolan, Hammarbyskolan Norra, Aspuddens skola, Västertorpsskolan, Abrahamsbergsskolan, Höglandskolan, Nya Elementar skola, Ulfvsundaskolan, Midsommarkransens skola, Skönstaholmskolan, Kvickentorpsskolan, Örbyskolan, Skarpatorpskolan, Elinsborgskolan, Kvarnbyskolan, Solhemsängens skola, Södra Ängbyskola, Kämpetorpskolan, Tallkrogens skola, Farsta Grundskola, Magelungskolan och Vällingby Park skola.

Så här säger Helena Iversen, rektor på Fagersjöskolan till vår projektledare Agneta Öst:

Tusen tack till dig och dina kollegor som ordnade så fint för våra elever. Om du visste vad det betyder för våra elever att få vara med. Dels körsången som inkluderar ALLA och skapar gemenskap, dels sångerna som vi hört runt om i skolan under hela terminen. Att få vara del av något större, med flera andra skolor och med ett framträdande som blev magiskt.

Stort tack till Kulturskolans pedagoger, de medverkade skolorna och alla barn som är med i Tvåornas kör!

Läs mer om Tvåornas kör och sjung med i låtarna.

Uppdaterad