Funkisfestivalen 2024

Gillar du att sjunga, spela eller stå på scen? Då kan du vara med i Stockholms uttagningar till Funkisfestivalen 2024. En tävling för dig med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Känner du dig pepp på att söka? Då tycker vi att du ska komma till någon av höstens kafékvällar eller eftermiddagskafé. Kulturskolan anordnar två kafékvällar samt ett eftermiddagskafé dit du kan komma och framföra ditt bidrag. Under kafékvällarna och eftermiddagskaféet filmas bidragen så att juryn sedan kan utse vilka artister som får tävla i Stockholmsfinalen i februari 2024.

Anmäl dig för att delta senast den 23 oktober. Om du inte föranmäler dig så finns det en risk att du inte får uppträda. Om man dyker upp utan föranmälan så får man sjunga i mån av plats. 

Anmäl dig här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=260141edfb00

Tid och datum för kafékvällarna och eftermiddagskafé är följande:

30 oktober 2023 mellan 13.30-15.30, samt 18.30–20.30. Vi håller till på  Kulturskolans Resurscenter/Linde. Adress: Kulturskolan Stockholm – Resurscenter, Veterinärsgränd 6, Linde.(T-banestation Globen)

31 oktober 2023 mellan 18.30–20.30. Adress: Kulturskolan Stockholm, Mariebergsgatan 34, Kungsholmen. (T-banestation Fridhemsplan).

Du kan även ansöka genom att skicka in ditt rörliga bidrag digitalt senast den 31 oktober 2023. De filmade bidragen ska vara cirka en minut (en vers och en refräng) och skickas till Ebba Johansson, ebba.johansson@edu.stockholm.se

Funkisfestivalen anordnas av Funkisglädje. Se föreningens webbsida för mer information om Funkisfestivalen och de kommuner som anordnar uttagningar.

För att delta i Kulturskolan Stockholms uttagning måste du vara skriven i Stockholms stad och ha fyllt 15 år. Bor du i en annan kommun än Stockholms stad får du vända dig till din kommun. Du måste ha rättigheter till att få skriva om eller översätta en text. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dig att välja en låt i sin helhet utan att ändra på den, eller att uppträda med en helt egenskriven låt. Den artist och stödperson som eventuellt vinner stockholmsfinalen behöver vara beredda på att sköta all kontakt direkt med organisationen Funkisglädje.

Stockholms stads delfinal (Stockholmsfinalen) går av stapeln lördagen den 17 februari 2024 på stora scenen i Kulturskolans lokaler i Hammarby sjöstad. Adress: Lugnets allé 86 (tvärbana: Sickla udde).

Biljetter till delfinalen kommer att finnas på Tickster.com.

Om du har frågor om anmälan, kontakta vår producent Ebba Johansson, ebba.johansson@edu.stockholm.se.

 Vi ser fram emot ditt bidrag och lycka till!

 

Uppdaterad