Game Jam – Skapa digitala spel tillsammans!

Drömmer du om att skapa egna spel? Eller gillar du att rita, koda eller skapa musik? Nu har du chansen att komma igång om du är nybörjare, eller att utveckla ditt skapande om du redan skapar spel.

Boka in dig på Game Jam på Kulturskolan! Just nu är Game Jam på höstlovet fullbokad, men vi släpper platser löpande om det blir avhopp. Bokningen för Game Jam på höstlovet hålls öppen till den 30 oktober. Håll utkik!

Game Jam i vår bokningskatalog.

Om Game Jam

Under ledning av spelpedagoger från Kulturskolan i Malmö och Stockholm får du lära dig grunderna och utveckla ditt spelskapande! Game Jam sker online och är en öppen kreativ verkstad, mer än en kurs. Du jobbar själv eller tillsammans med andra deltagare från både Malmö och Stockholm, med att gå från idé till ett spelbart spel som publiceras på webben. Varje dag finns det olika spår att välja på för dig som vill komma igång eller få nya kunskaper inom t ex speldesign, grafik, animation, programmering och ljudeffekter.

Våra pedagoger finns tillgängliga som coacher under vissa tider varje dag för att hjälpa dig vidare med ditt spel. I chatten kan du alltid ställa frågor och be om tips från alla som deltar i Game Jam. Sista dagen avslutas med att vi streamar och spelar igenom spelen!

Game Jam hålls online, direkt i webbläsaren, och är helt gratis. Vi kommunicerar via plattformen Discord och skapar spelen i Scratch, som är gratis verktyg på webben. Allt du behöver är en dator (PC/Mac/Chromebook) med internetuppkoppling. Mus, hörlurar och mikrofon är också bra att ha. Inga förkunskaper krävs för att delta. Även du som har tidigare erfarenhet har möjlighet att utvecklas.

Uppdaterad