Kulturskolan samlar in pengar till Musikhjälpen

Barn och unga på Kulturskolan Stockholm stöttar barn på flykt från krig genom att samla in pengar till Musikhjälpen på våra föreställningar och uppspel runtom i staden. Insamlingen pågår fram till den 18 december.

– Vi är en verksamhet med tusentals barn och unga i Stockholm som med sin kreativitet kan göra skillnad för barn på flykt från krig. Vi är väldigt glada över att vara med i Musikhjälpen, säger Ami Bobert Malmros, enhetschef på Kulturskolan Stockholm och initiativtagare till Kulturskolans engagemang i Musikhjälpen.

Kulturskolan öppnar en digital bössa för att samla pengar till barn på flykt från krig. Bidragen samlas in under våra föreställningar och uppspel i november och december. Musikhjälpen sänds i år från Kungstorget i Göteborg mellan den 12 och 18 december. Årets tema är en tryggare barndom på flykt från krig.

Delta i Kulturskolan Stockholms insamling.

Om Musikhjälpen 2022 – För en tryggare barndom på flykt från krig

Alla barn har rätt till en trygg barndom, men just nu är 42 miljoner barn på flykt undan krig och konflikter. Många har förlorat sina föräldrar, utsatts för våld och saknar självklara saker som ett tryggt hem och möjlighet att gå i skolan. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen.

Mer information om Musikhjälpen.

Uppdaterad