Vi erbjuder tillfälligtvis enbart digital undervisning

Kulturskolans uppdrag är att ge stockholmare mellan 6 och 22 år en meningsfull fritid. Vi ser nu att väldigt få kommer till vår undervisning i kulturskolans lokaler. Vi vill därför använda våra resurser på bästa sätt så att så många barn och unga får en meningsfull fritid. Därför går Kulturskolan Stockholm över till att enbart driva kursverksamhet via digitala träffar.

[Sidan uppdateras löpande]

Vad händer nu?

Från och med måndagen 30 mars och framåt sker kulturskolans undervisning tillfälligt enbart digitalt på distans. Varje elev har under vecka 13 och 14 fått mer detaljerad information från den enhet och kulturskola i den stadsdel eleven går, om hur just deras undervisning ska ske under kommande veckor.
De flesta elever har hunnit få sitt första digitala tillfälle redan under vecka 14, 30/3-3/4. Därefter har kulturskolan helt stängt under påsklovsveckan. Vi startar åter igång den digitala undervisningen frånoch med tisdagen den 14 april. 
Du som inte haft ditt första tillfälle ännu kan bara avvakta. Mer information kommer från din lärare.

För frågor och mer information

Respektive lärare skickar ut mer detaljerad information inför första kurstillfället.

Några frågor har kommit in till vårt kontaktcenter. Bland annat svar på frågan om man kan få kursavgiften återbetald (eller ej behöva betala fakturan):

Svar: För närvarande görs inga återbetalningar av kursavgiften med motivationen att antal tillfällen kommer erbjudas eleven som också utlovades vid bokning.
Kulturskolan Stockholm har tillfälligt gått över till digital undervisning. Anledningen är att vi såg att allt färre elever kom till våra fysiska lokaler. Många lektioner ställdes in då ingen elev närvarade.
Det innebär att alla kurser nu under en period ersätts med distans- och/eller fjärrundervisning.  Vi ser redan efter första veckan att närvaron ökat.

För frågor kring övergången kan du kontakta den enhet där eleven går.
Se vår kontakt-sida

El Sistema Stockholm, vars verksamhet genomförs i grundskolan på skoltid, fortsätter sin verksamhet både i grundskola och i kulturskolans egna lokaler så länge grundskolan fortsätter hålla öppet. Om grundskolan stänger kommer El Sistema Stockholm att pausa all sin verksamhet så länge som grundskolan håller sina lokaler stängda.

Kulturköp, som är ett samarbete som genomförs ute på skolor, fortsätter så länge grundskolornas lokaler är öppna.

Vi tackar på förhand för er förståelse och er hjälp med att stötta era barn i att ta del av distansträffarna. Vi förstår att ni har frågor men ber er vänligen vänta tills ni får information från den, eller en av de enheter där eleven går. De närmsta dagarna kommer Kulturskolan Stockholm att arbeta för att detta ska bli så bra som möjligt för alla våra elever.

Vi uppdaterar löpande information här på vår hemsida.

Med vänlig hälsning,
Kulturskolan Stockholm

Uppdaterad