Kul på höstlovet 27-29 oktober

Lär dig något nytt, bli bättre på det du redan gör eller bara ha kul! Gå en höstlovskurs hos kulturskolan. Du kan välja mellan enstaka prova-på tillfällen, heldagskurser och kurser som sträcker sig över 2-3 dagar.

Här hittar du snabblänkar till våra höstlovskurser sorterade efter ämnen.
Kulturskolan ger höstlovskurser över hela Stockholm.

Se vilka kurser som finns nära dig

Sök upp och kryssa i ditt område under "Filtrera" när du väl klickat in dig i e-tjänsten.


Teater och musikal

Vi har platser kvar till Teater grundkurs i Kärrtorp, Tensta, Vällingby och Husby. Du kan också välja mellan kurser som Höstlovskollo i Hägerstensåsen eller Årsta,  kulturmix i Farsta där vi genom teaterlekar, akustisk musicerande, Ipad/garageband skapar låttexter och musik under lekfulla former. Eller i Högdalen där vi i samarbete med Högdalens bibliotek arbetar vi utifrån Pax-böckerna. Du kommer att få prova på teater, läs/skrivövningar och skapande. 
Vid Brommaplan sätter vi ihop en spökhistoria där du får spela teater och testa stråkinstrument under några spännande dagar...
I Tensta kan du gå med i en avgiftsfri kurs. En dag med indisk dans, teckning och fotografi. Kliv in i en fantasiskog, spela och betrakta karaktärerna vi möter i skogen.

Vi har också en onlinekurs som du kan gå precis där du befinner dig. Lär dig mer om teatersmink och smink för scen. Hur gör man en grundsminkning för scen? Lär dig hur du med enkla medel kan förändra ditt utseende och hur mycket eller lite som behövs på teaterscenen. En kort grundkurs för dig med intresse för smink, men även en kurs för dig som redan kan en hel del men kanske inte har sminkat för scen tidigare.

Gå direkt till kurs i teatersmink

Både du som är nybörjare och du som har teatererfarenhet är välkommen!

 Se alla kurser för teater och musikal och anmäl dig här

 

Musik

Är du intresserad av att börja spela ett instrument? På höstlovet kan du bland annat prova piano, slagverksensemble, fiol, gitarr, klarinett, trummor, trumpet, tvärflöjt eller att skriva egna låtar. Vi har också musikmix där vi sjunger och/eller gitarrkompar din egen eller andras sång.
Fullt med kurser på flera håll i staden. Instrument finns så klart att låna! Du som redan spelar ett instrument kanske vill prova på musikproduktion där vi jobbar med egna låtar samt spelar in materialet i studio eller med digitala verktyg.

Till bokning  Se alla kurser inom musik och anmäl dig här

 

Konst och media

I Bromma kan du gå en kortkurs där vi arbetar vi med tredimensionell bild. Vi bygger skulpturer i lera, gips, ståltråd eller i vad vi finner lämpligt för uppgiften.

Läs mer om kurserna i skulptur

I Husby kan du gå en gratiskurs i Bild och form. En dag, 27 oktober. Vi skapar i olika material, tecknar, målar och inspireras av samtida konst.

Läs mer om gratiskursen i bild och form

Till bokning Se alla kurser i konst och media och anmäl dig här

 

Dans

Du som gillar att dansa kan bland annat välja mellan barndans för de yngsta (födelseår 2013-2014), dansmix, jazzdans, klassisk balett och street och nutida dans. Kurserna fokuserar på skapandet och innehållet anpassas efter gruppen. Du kan också lära dig koreografi där du får skapa din egen jazzkoreografi tillsammans med pedagogen och de andra eleverna i gruppen eller att få upp rörligheten i kroppen och bli vigare med hjälp av stretching. Den här kursen vänder sig såväl till dig som inte har någon vana att stretcha, som till dig som stretchar mycket. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

Till bokning Se alla danskurser och anmäl dig här

 

Flera kortkurser

Det pågår olika kortkurser under hela höstterminen 2020.

 Se alla kurser som pågår under HÖSTLOVET vecka 44

Till kurskatalogen Se kurskatalogens ALLA kortkurser under hösten 2020

Uppdaterad