Per Skoglund Larsson årets Stockholmsvinnare i Funkisfestivalen

Vinnare av Funkisfestivalens Stockholmsfinal är Per Skoglund Larsson med den egenskrivna låten In the Corridors of Darkness. Han får nu representera Stockholms kommun i den rikstäckande semifinalen på Nalen i Stockholm i slutet av april 2023.

I Stockholmsfinalen tävlade sex bidrag i en fullsatt salong i Hammarby sjöstad om att få representera Stockholm i Funkisfestivalen 2023. Vinnare blev Per Skoglund Larsson, 23 år från Ljusterö och Gärdet. Per är en kreativ själ som skriver och spelar musik, håller på med bild och digital konst och fotograferar mycket av naturen i sitt närområde i Ljusterö.

– In the Corridors av Darkness har jag skrivit för att hylla alla som har stöttat mig genom livet. Ljusterö är en fristad för mig där min kreativitet kan flöda ut maximalt, säger Per Skoglund Larsson.

Som bidrag nummer fyra röstades Per Skoglund Larsson fram av en jury och publiken. Konferencier för kvällen var Viveka Vidhammer och juryn bestod av Camilla Fredén, professionell dansare och danspedagog, Sara Nordenberg, låtskrivare och artist och Nico Lara, som är en tidigare deltagare i Funkisfestivalen.

Nästa steg för Per Skoglund Larsson blir nu Nalen i april och går han vidare därifrån väntar den stora riksfinalen av Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront den 19 juni 2023.

Tack till alla stjärnor som ställde upp i Stockholms stads deltävling!

Per Skoglund Larsson - In the Corridors of Darkness

Videolänk till bidrag 4

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen anordnas av Funkisglädje och är tävlingen för alla med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kulturskolan Stockholm ansvarar för Stockholms uttagningar till Funkisfestivalen.

Uppdaterad