Tvåornas kör

Alla i årskurs 2 får chansen att gratis sjunga tillsammans! Vi träffas och sjunger specialskrivna, läroplansbaserade låtar och avslutar med konsert. Det är sång, rörelser och gemenskap. Och kanske nya kompisar.

Tvåornas kör - logotyp

Välkomna till läsåret 22/23!

Tvåornas Kör sträcker sig över en termin. Deltagandet är gratis för körerna. Då får alla barn i årskurs 2 besök av två körpedagoger från Kulturskolan Stockholm vid fyra tillfällen, antingen på våren eller hösten. Besöken är 40 minuter för varje grupp/klass på skolan. Vi avslutar Tvåornas kör med en stor konsert på Musikaliska, konserthuset vid Nybrokajen. Där kommer 200 barn från olika skolor och stadsdelar mötas på scenen och sjunga för sina närstående ackompanjerade av en orkester.

Sångerna är specialskrivna för Tvåornas Kör utifrån läroplanen med texter som bland annat handlar om planeterna, vokalerna och kroppen. Vi sjunger på engelska och avslutar med vår Stockholmslåt. Totalt är det 10 låtar vi lär oss. Alla sånger finns på filmer och ligger på hemsidan. Det möjliggör för skolan att enkelt repetera alla sånger i klassen och på fritids mellan kulturskolans besök.

Se mer information längre ner under rubriken "Vill din skola vara med".

Kulturskolan Stockholm i samarbete med grundskolor i Stockholm

Tvåornas kör har funnits i Stockholms stad sen 2019. Då avslutade vi med fem konserter på Musikaliska, en konsertlokal mitt i Stockholm. Barnen kom från olika skolor och i publiken möttes föräldrar och närstående från hela staden. Kören ackompanjerades av musiker från Kulturskolan Stockholm.

Sedan starten har Tvåornas kör träffat ca 5 900 barn.

Under pandemin tvingades vi ställa om konserterna. Vi bytte ut scenen på Musikaliska mot konserter i närområdet med begränsad publik. Vi genomförde konserter i gymnastiksalar, på skolgårdar, i parker och utanför äldreboenden bland annat. 

Under våren 2022 deltar Roslagstullskolan, Hammarbyskolan Norra, Aspuddens skola, Västertorpsskolan, Abrahamsbergsskolan, Höglandskolan, Nya Elementar skola, Ulfvsundaskolan, Midsommarkransens skola, Skönstaholmskolan Kvickentorpsskolan, Örbyskolan, Skarpatorpskolan, Elinsborgskolan, Kvarnbyskolan, Solhemsängens skola, Södra Ängbyskola, Kämpetorpskolan, Tallkrogens skola, Farsta Grundskola, Magelungskolan och Vällingby Park skola.

Videoinspelningar för att öva på sångerna

1. Tvåornas kör

 

2- Tjalla balla

 

3. Alla barn

 

4. Rymden

 

5. När jag får bestämma

 

6. Kroppen

 

7. Music makes me happy

 

8. Vokalgalen

 

9. Vi vill ha fred

 

10. Stockholm


Texter

Dokument innehållandes alla texter till sångerna:

Texter till alla låtarTexter till alla sånger

Vill din skola vara med?

Våren 2023 är fullbokad. Anmälan till läsåret 23/24 öppnar den 1 mars.

Skolinformation i PDF-formatSkolinformation inför 2022-2023

För dig som vill veta mer, hör av dig till samordnare Agneta Öst:
agneta.ost@edu.stockholm.se 

Tusen tack till dig och dina kollegor som ordnade så fint för våra elever. Om du visste vad det betyder för våra elever att få vara med. Dels körsången som inkluderar ALLA och skapar gemenskap, dels sångerna som vi hört runt om i skolan under hela terminen. Att få vara del av något större, med flera andra skolor och med ett framträdande som blev magiskt. Fagersjöskolan vill mer än gärna ha med nästa gäng blivande 2or också.

Vänliga hälsningar
Helena Iversen, rektor på Fagersjöskolan

Samordnare och press

agneta.ost@edu.stockholm.se

Uppdaterad