Tvåornas kör

Nu har vi genomfört Tvåornas kör för första gången i Stockholm. 981 barn från årskurs två har under hösten 2019 träffat körpedagoger från Kulturskolan Stockholm vid tre tillfällen och sjungit specialskrivna sånger. Kontakta oss om du är intresserad av att vara med i framtiden. Vi är redan igång med klasser som sjunger under våren 2020!

Tvåornas kör - logotyp

På grund av coronaviruset och förbudet att samlas i större grupper måste vi nu under våren skjuta på de planerade föreställningarna 27 och 30 mars samt 2 april. Mer information kommer så snart vi kan planera för evenemangen.

Sångerna är skrivna speciellt för Tvåornas kör utifrån läroplanen med texter exempelvis om planeterna, vokaler, kroppen, en text på engelska och med teman om barns lika värde och önskan om fred. Detta gör det lätt att koppla sångerna till undervisningen och möjliggör för skolan att repetera sånger mellan kulturskolans besök under skoldagen och på fritids med hjälp av de filmklipp på sångerna som finns lättillgängligt på YouTube.

I slutet på höstterminen 2019 avslutades Tvåornas kör med fem konserter på Musikaliska, en konsertlokal mitt i Stockholm. På varje konsert sjöng 200 barn tillsammans. Barnen kom från olika skolor och olika stadsdelar och i publiken möttes föräldrar och närstående från hela staden. Barnen kompades av ett live-band från Kulturskolan Stockholm.

Hösten 2019 deltog 14 skolor från Farsta, Vällingby, Hägersten, Tensta, Rinkeby, Södermalm, Norrmalm och Skarpnäck.

https://video.stockholm.se/video/58302382/tvaornas-kor-stockholm

Här hittar du länk till sångerna på YouTube


Här hittar du som deltagande skola alla texter och noter:

PDF: Noter till "Tvåorna vi är här nu"Tvåorna, Vi är här nu!

PDF: Noter till Tjalla ballaTjalla balla

PDF: Noter till "Alla barn"Alla barn

PDF: Noter till "Rymden"Rymden

PDF: Noter till "Kroppen"Kroppen

PDF: Noter till "Music makes me happy"Music makes me happy

PDF: Noter till "Vokalgalen"Vokalgalen

PDF: Noter till "Vi vill ha fred"Vi vill ha fred

 

Dokument innehållandes enbart alla texter till sångerna:
Texter till alla låtarTexter till alla sånger


Vill din skola vara med?

För anmälan och mer information

Vi är redan igång med nya klasser som sjunger under våren.
Hör av dig till anna.ostlund@edu.stockholm.se om du vill ha mer information eller vill prata om möjligheter för din skola att vara med.

 Information skolor Tvåornas kör VÅREN 2020Inbjudan med information till skolor

Tusen tack till dig och dina kollegor som ordnade så fint för våra elever. Om du visste vad det betyder för våra elever att få vara med. Dels körsången som inkluderar ALLA och skapar gemenskap, dels sångerna som vi hört runt om i skolan under hela terminen. Att få vara del av något större, med flera andra skolor och med ett framträdande som blev magiskt. Fagersjöskolan vill mer än gärna ha med nästa gäng blivande 2or också.

Vänliga hälsningar
Helena Iversen, rektor på Fagersjöskolan

Projektledare och press

charlotte.vallfors@edu.stockholm.se

anna.ostlund@edu.stockholm.se

Tvåornas kör genomförs i det arvsfondsfinansierade projektet ”Kulturskolan i storstan- minskat utanförskap genom samverkan”. I projektet ingår Stockholm, Malmö och Göteborg. Städerna deltar i detta projekt för att inspirerar varandra till att kulturskolorna ska nå fler barn o unga i storstäderna. Tvåornas kör sker med stöd av Kulturskolebidraget från Statens Kulturråd.

Uppdaterad