Tvåornas kör

Alla i årskurs 2 får chansen att gratis sjunga tillsammans! Vi träffas och sjunger specialskrivna, läroplansbaserade låtar och avslutar med konsert. Det är sång, rörelser och gemenskap. Och kanske nya kompisar.

Tvåornas kör - logotyp

Välkomna till läsåret 23/24!

Tvåornas Kör sträcker sig över en termin. Deltagandet är gratis och två körpedagoger besöker klasserna vid fyra tillfällen, antingen på våren eller hösten. Besöken är 40 minuter för varje grupp/klass på skolan. Vi avslutar Tvåornas kör med konsert, där barnen sjunger alla sånger vi övat under terminen för sina närstående. Sångerna är specialskrivna för Tvåornas Kör utifrån läroplanen med texter som bland annat handlar om planeterna, vokalerna och kroppen, vi sjunger på engelska och avslutar med vår Stockholmslåt. Totalt är det 9 låtar vi lär oss. Alla sånger finns på filmer som ligger på hemsidan. Det möjliggör för skolan att på ett enkelt sätt repetera alla sånger i klassen och/eller på fritids mellan kulturskolans besök.

Se mer information längre ner under rubriken "Vill din skola vara med".

Kulturskolan Stockholm i samarbete med grundskolor i Stockholm

Tvåornas kör har funnits i Stockholms stad sen 2019. Vi träffar ca 3000 barn varje år och vårt mål är att finnas över hela staden. Sedan starten har Tvåornas kör träffat cirka 7 300 barn.

Videoinspelningar för att öva på sångerna

1. Tvåornas kör

 
2- Tjalla balla


3. Alla barn


4. Rymden


5. När jag får bestämma

 

6. Kroppen

 

7. Music makes me happy

 

8. Vokalgalen

 

9. Stockholm


Texter

Dokument innehållandes alla texter till sångerna:

Texter till alla låtarSångtexter

Vill din skola vara med?

Våren 2023 är fullbokad. Anmälan till läsåret 23/24 öppnar den 1 mars.

Skolinformation i PDF-formatAnmälan och skolinformation

För dig som vill veta mer, hör av dig till samordnare Agneta Öst:
agneta.ost@edu.stockholm.se 

Tack så hemskt mycket för att vi fick vara med i tvåornas kör detta år. Eleverna tyckte att det var fantastiskt och vi har sett väldiga framsteg hos vissa inom språket, vilket är så otroligt. Många elever som vanligtvis inte tycker om musik tyckte att detta var superkul, så ämnet som helhet har fått en skjuts av detta.”

Vänliga hälsningar
Carl Mikael Coleman, musiklärare på Enbackskolan

Uppdaterad