Tvåornas kör

Tvåornas kör innebär att alla barn i andra klass får besök av två körpedagoger från Kulturskolan Stockholm vid fyra tillfällen. Varje besök är 40 minuter för varje grupp/klass på skolan. Vid avslut bjuder vi in till konserter där barnen från olika skolor i olika stadsdelar möts på scenen och sjunger för sina närstående kompade av en orkester.

Tvåornas kör - logotyp

Hösten är fullbokad men vi har några fåtal platser kvar till våren 2022.

Tvåornas kör har sedan starten 2019 och till och med hösten 2021 involverat totalt 78 skolor. Alla barn i åk 2 får då besök av två körpedagoger från Kulturskolan Stockholm vid fyra tillfällen. Varje besök är 40 minuter för varje grupp/klass på skolan. I nov/dec avslutas Tvåornas kör med en stor konsert på Musikaliska, konserthuset vid Nybrokajen. Där kommer 200 barn från olika skolor och stadsdelar mötas på scenen och sjunga för sina närstående kompade av en orkester.

Se mer information längre ner under rubriken "Vill din skola vara med".

Sångerna är skrivna speciellt för Tvåornas kör utifrån läroplanen med texter exempelvis om planeterna, vokaler, kroppen, en text på engelska och med teman om barns lika värde och önskan om fred. Detta gör det lätt att koppla sångerna till undervisningen. Alla sånger finns på filmer och ligger på hemsidan. Det möjliggör för skolan att repetera alla sånger i klassen och på fritids mellan kulturskolans besök.

Kulturskolan Stockholm i samarbete med grundskolor i Stockholm

Tvåornas kör har funnits i Stockholms stad sen 2019. Då avslutade vi med fem konserter på Musikaliska, en konsertlokal mitt i Stockholm. På varje konsert sjöng 200 barn tillsammans. Barnen kom från olika skolor och olika stadsdelar och i publiken möttes föräldrar och närstående från hela staden. Barnen kompades av ett live-band från Kulturskolan Stockholm.

Sedan starten har Tvåornas kör funnits på 63 olika skolor och träffat ca 4 700 barn.

Under pandemin har vi tvingats ställa om konserterna. Vi har bytt ut scenen på Musikaliska mot konserter i närområdet med begränsad publik. Alla har fått en tröja och gjort konserter på skolgårdar och gymnastiksalar bland annat. I höst hoppas vi på att få genomföra konserterna på Musikaliska igen.

Under hösten 2021 deltar Franska skolan, Karlbergs skola, Askebyskolan, Oxhagsskolan, Maltesholmskolan, Brotorpskolan, Adolfsbergskolan, Bromma kyrkskola, Klastorpsskolan, Sandåkraskolan, Lillholmsskolan, Ekholmskolan, Eriksdalskolan, Hässelby villastadsskola, Grimstaskolan, Smedshagsskolan och Hjulsta grundskola.

Videoinspelningar för att öva på sångerna

1. Tvåornas kör

 

2- Tjalla balla

 

3. Alla barn

 

4. Rymden

 

5. När jag får bestämma

 

6. Kroppen

 

7. Music makes me happy

 

8. Vokalgalen

 

9. Vi vill ha fred

 

10. Stockholm


Texter

Dokument innehållandes alla texter till sångerna:

Texter till alla låtarTexter till alla 10 sånger

 

Vill din skola vara med?

Hösten är fullbokad och vi har börjat sjunga med höstens skolor.
Till våren har vi några få platser kvar.

Skolinformation i PDF-formatSkolinformation hösten 2021

För dig som är intresserad, hör av dig med en intresseanmälan till agneta.ost@edu.stockholm.se eller om du vill ha mer information!

Tusen tack till dig och dina kollegor som ordnade så fint för våra elever. Om du visste vad det betyder för våra elever att få vara med. Dels körsången som inkluderar ALLA och skapar gemenskap, dels sångerna som vi hört runt om i skolan under hela terminen. Att få vara del av något större, med flera andra skolor och med ett framträdande som blev magiskt. Fagersjöskolan vill mer än gärna ha med nästa gäng blivande 2or också.

Vänliga hälsningar
Helena Iversen, rektor på Fagersjöskolan

Projektledare och press

agneta.ost@edu.stockholm.se

I projektet ingår Stockholm, Malmö och Göteborg. Städerna deltar i detta projekt för att inspirerar varandra till att kulturskolorna ska nå fler barn o unga i storstäderna. Tvåornas kör sker med stöd av Kulturskolebidraget från Statens Kulturråd.

Uppdaterad