Ung kultur i fokus på handbolls-VM

Kulturskolans dansare från Kulturskolans avancerade program övar inför dansuppträdandet på banketten den 28 januari. Danskostymerna är skapade av kostymör Klara Stark och liksom koreografin är de inspirerade av handboll och Sverige. För koreografin står danspedagogen Andrea Benkö. Mats Gustafsson har skrivit arrangemanget och repeterat med musikeleverna från bland annat Kulturskolan Stockholms Ungdomssymfoniorkester och Jazzcentrum inför framträdandet av The winner takes it all.

Handbolls-VM som pågår nu genomför en stor bankett på Stockholm Waterfront den 28 januari 2023. Där samlas drygt 300 företrädare från handbollen i hela världen, ihop med bland annat de polska och svenska värdstäderna för VM. Stockholms stad är värd för middagen. För all underhållning på plats står barn och ungdomar från Kulturskolan i Stockholm.

Sverige och Polen är värdar för herrarnas VM i handboll och finalmatcherna spelas på Tele2 Arena i Stockholm den 25–29 januari 2023. Under banketten som genomförs på kvällen innan den stora finaldagen står Kulturskolan Stockholms elever för all inramning och underhållning i form av dans, musik och en konstutställning på mästerskapets tema ”Stick together”. Över 40 elever, framför allt från Kulturskolans avancerade program, deltar.

– Stockholm är en riktig kulturstad och det finns så mycket kreativitet och glädje inom Kulturskolan. Det känns fantastiskt att vi får förtroendet att visa upp oss inför en sådan stor, internationell publik, säger Jelena Veljkovic, chef för Kulturskolan Stockholm.

Kulturskolan Stockholm är Stockholms stads kulturskola för alla mellan 6 och 22 år. Kulturskolan erbjuder både längre och kortare kurser inom alltifrån dans, teater och konst till cirkus och media. Kulturskolan Stockholm har under 2022 haft cirka 45 000 deltagare.

Uppdaterad