Var med i Funkisfestivalen 2023

Gillar du att sjunga, spela eller stå på scen? Då kan du vara med i Stockholms uttagningar till Funkisfestivalen 2023. En tävling för dig med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Kulturskolan Stockholm ansvarar för Stockholms uttagningar till Funkisfestivalen, som är tävling för dig med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom lagen om stöd och service. 

Så här ansöker du till Funkisfestivalen

 • Kom till någon av höstens kafékvällar
 • eller skicka in ditt filmade bidrag digitalt.

Höstens kafékvällar

Under tre tillfällen i höst anordnar Kulturskolan kafékvällar dit du kan komma och framföra ditt bidrag. Under kafékvällarna filmas bidragen så att juryn sedan kan utse vilka artister som får tävla i Stockholmsfinalen i februari 2023.

Anmäl dig för att delta i en av kafékvällarna 

Senaste datum för att anmäla sig till kafékvällarna är:
torsdag den 27 oktober.

Anmäl dig till en av kafékvällarna

Om du inte föranmäler dig, så finns det en risk att du inte får uppträda. Det finns nämligen en begränsning i hur många vi hinner ta upp på scen per kväll. Om man dyker upp utan föranmälan så kanske man får sjunga, men i så fall i mån av plats.

Om du har frågor om anmälan, kontakta vår producent Sabina Forsberg:

E-post: sabina.forsberg@edu.stockholm.se
SMS eller WhatsApp: 076-129 39 99

Tid och datum för kafékvällarna

 • Måndagen den 31 oktober, klockan 18.30–20.30, Vällingby.
  Adress: Kulturskolan Stockholm, Pajalagatan 10, Vällingby Centrum (T-banestation Vällingby)
 • Tisdagen den 1 november, klockan 18.30–20.30, Kungsholmen
  Adress: Kulturskolan Stockholm, Mariebergsgatan 34, Kungsholmen (T-banestation Fridhemsplan)
 • Onsdagen den 2 november, klockan 18.30–20.30, Resurscenter/Linde. Adress: Kulturskolan Stockholm – Resurscenter, Veterinärsgränd 6, Linde (T-banestation Globen)

Ansök genom att skicka in ett filmat bidrag

Väljer du att ansöka digitalt så ska din ansökan ska vara inskickad senast den 1 november 2022. De filmade bidragen ska vara cirka en minut (en vers och en refräng) och skickas till Sabina Forsberg (se kontaktuppgifter nedan) tillsammans med kontaktuppgifter till artisten och stödpersonen.

E-post: sabina.forsberg@edu.stockholm.se
SMS eller WhatsApp: 076-129 39 99

Viktig information

 • Funkisfestivalen anordnas av Funkisglädje. Se föreningens webbsida för mer information om Funkisfestivalen och de kommuner som anordnar uttagningar.Funkisglädjes webbplats.
 • För att delta i Kulturskolan Stockholms uttagning så måste du vara skriven i Stockholms stad. Bor du i en annan kommun än Stockholms stad får du vända dig till din kommun.
 • För att få tävla i Funkisfestivalen måste du vara minst 15 år. 
 • Du måste ha rättigheter till att få skriva om eller översätta en text.
 • För att vara på säkra sidan rekommenderar vi dig att välja en låt i sin helhet utan att ändra på den, eller att uppträda med en helt egen låt där ni själva skrivit text och musik.
 • Kulturskolan Stockholm har inte någonting att göra med riksfinalen. Den artist och stödperson som eventuellt vinner stockholmsfinalen behöver vara beredda på att sedan sköta all kontakt direkt med organisationen Funkisglädje.

Showen – Stockholms stads delfinal

Stockholmsfinalen går av stapeln lördagen den 18 februari 2023 på stora scenen i Kulturskolans lokaler i Hammarby sjöstad. Adress: Lugnets allé 86 (tvärbana: Sickla udde). Biljetter till delfinalen kommer att finnas på Tickster.com.

Riksfinalen i Funkisfestivalen

Semifinalerna i Funkisfestivalen är den 25 och 26 april 2023 på Nalen i Stockholm och den stora riksfinalen äger rum den 19 juni 2023 på Stockholms Waterfront.

Uppdaterad