PSST!* Ny verksamhet utan krav (*På Scen Snart Typ)

I höst testar Kulturskolan ett helt nytt kostnadsfritt koncept där eleverna själva bestämmer hur mycket de vill delta i de tio planerade kursträffarna.

PSST! vänder sig till ungdomar mellan 15-19 år som vill delta i en scenkonstföreställning med teater, dans och musik utan press. Det är kostnadsfritt, inga förkunskaper eller föranmälan krävs. Kursen är flexibel, här bestämmer man själv hur mycket man vill delta. Det är drop in och drop out, med andra ord är det helt okej att komma sent eller avvika tidigare. Vi arbetar dock mot ett gemensamt mål där vi i slutet av terminen ska framföra en gemensam scenkonstföreställning.

Projektet drivs av utvecklingsenheten med ämnesansvariga för dans och teater, samt teaterpedagog Gunilla Forssblad i spetsen i nära samarbete med referensgrupper av ungdomar. Kursen är belagd på fredagskvällar under hösten 2023, med start 15 september. Vid varje tillfälle finns pedagoger som undervisar i teater, dans, musikproduktion och film på plats. Slutföreställningen uppförs på Kulturskolans scen i Medborgarhuset söndagen den 19 november. Här kommer vi även arbeta med ljud, scenografi och kostym. Alla som vill får uppträda utan press. Ju mer tid man har lagt ner på att repetera under terminen styr hur mycket utrymme man får på scenen.

När: Fredagskvällar 18:30 -21:00 med start 15 september ( 10 tillfällen). Samt söndagen den 15 september då man håller en scenkonstföreställning.

Var: Kulturskolan i Medborgarhuset, kursen startar dock alltid med fika på Punkt (ungdomsavdelningen på Tranströmerbiblioteket i Medborgarhuset).

För mer info, vänligen kontakta

Petra Hultenius,  Petra.hultenius@edu.stockholm.se eller

Viveka Vidhammer, Viveka.vidhammer@edu.stockholm.se

Uppdaterad