Kurser i dans och cirkus

I kulturskolan har du ett tjugotal ämnen inom dans och cirkus att välja bland. Gemensamt för alla är att du utvecklar din kroppskännedom, koordination och rytmkänsla.

I filmen ser du danselever från Kulturskolan Stockholm i Bromma.

Boka kurser i dans och cirkus

Till kurskatalogen  Lediga platser för dans och cirkus

Dans

I Kulturskolans dansundervisning erbjuds många olika genrer och stilar. Våra huvudgenrer är jazzdans, klassisk balett, modern och nutida dans och streetdans. Kurser erbjuds också i indisk dans och västafrikansk dans. Våra lärare är erfarna och välutbildade inom sina dansgenrer och inom pedagogik. Alla danskurser utvecklar elevens dansförmåga lustfullt och med fokus på såväl dansteknik som social samvaro och glädje. Elever i Kulturskolan får vara med och påverka innehållet i lektionerna. Tillsammans med dansläraren och gruppen utvecklar eleven sin konstnärlighet och teknik.

De kurser som vänder sig till yngre elever ger en grundläggande kunskap och erfarenhet av dans så att eleven senare kan välja vilken genre eleven önskar fördjupa sina kunskaper i, de kurserna heter Dansmix och fokus på de klasserna skiftar beroende på vilken genre läraren är utbildad i. Äldre elever ges möjlighet att fördjupa och bredda sina kunskaper i dans genom fortsättningskurser och Kulturskolans avancerade program KAP Dans.

Kulturskolans kurser äger rum i våra egna lokaler eller i Stockholms skolor. Kurserna ges per termin och antal elever per grupp varierar mellan 10-16 och kostar olika mycket beroende på lektionslängd. Det finns även kortare kurser vid flera tillfällen under året för dig som vill pröva innan du börjar en längre terminskurs. För mer information om de olika kurserna klicka på respektive genre i listan.

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

Cirkus

I kulturskolans cirkuskurser lär du dig akrobatik, balans och jonglering. Vi arbetar även med teaterövningar och rörelselekar som leder till kroppskontroll och större självförtroende.

Dans utan krav

Antalet tonårstjejer som upplever nedstämdhet, oro och kroppsliga besvär växer. Därför vill Kulturskolan Stockholm i samarbete med Region Stockholm bjuda in till ett länsövergripande samarbete som heter "Dansa utan krav". Vi sätter danslusten och rörelseglädjen i fokus. Vi ser det som en långsiktig investering i ungdomars hälsa.

Läs mer på sidan "Dans utan krav" för vem, när och hur vi dansar (Nytt fönster)

Kulturskolans Avancerade Program - KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns kulturskolans avancerade program i musik, dans och teater. Det kan bli en start till högre studier i ämnet. Du söker KAP-programmen genom inträdesprov. Antagning sker på våren. Se vår kurskatalog för kurser inom KAP Dans 

Mer om kulturskolans avancerade program  Mer om kulturskolans avancerade program

Uppdaterad