Cirkus

Lär dig cirkus och akrobatik med våra erfarna och välutbildade lärare. Vi har lektioner för nybörjare och för mer avancerade elever.

I Kulturskolans cirkusundervisning kommer du få möta på många olika discipliner och utveckla din teknik och konstnärlighet. Till exempel discipliner som akrobatik på matta, par-akrobatik, balans, jonglering och luftakrobatik (trapets, ring, tyg).

Kurserna kan ha olika lektionsupplägg med fokus på enbart en disciplin eller multidisciplinära. Kurser i nycirkus utforskar cirkusteknik genom andra konstformer som dans och teater. Vi har olika utbud av kurser över stan beroende på tillgänglighet i lokalen.

Grundkurser:

För åldern 6-9 år erbjuder vi Cirkuslek, där du får testa cirkus på ett lekfullt sätt. Från 10 år kan du gå Cirkus Grundkurs, Cirkus Akrobatik eller Nycirkus. I Cirkus Grundkurs och Nycirkus lär du dig grundtekniker i flera olika discipliner. I Cirkus Akrobatik fokuserar vi på endast akrobatik.

Fortsättningskurser:

Från 12 år kan du gå i en fortsättningskurs i cirkus. I Cirkus Fortsättning väljer du en till två discipliner att fördjupa dig i. Du får mer eget ansvar för din träning och utrymme att utforska ditt konstnärliga uttryck. Det finns också fortsättningskurser som fokuserar på enbart en disciplin, så som Cirkus Akrobatik och Cirkus Luftakrobatik.

För att kunna gå en fortsättningskurs behöver du ha förkunskaper som motsvarar 4-6 terminer av cirkusundervisning. Antal terminer av förkunskaper kan skilja sig mellan olika disciplin-fokuserade kurser. Kolla upp vad som krävs för kursen i kurskatalogen eller kontakta lärare för information.

Som elev i kulturskolan får du själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Tillsammans med din lärare får du hjälp att utveckla din konstnärlighet och teknik. Du får också möjlighet att vara med på någon av våra föreställningar under läsåret.

Kulturskolans kurser äger rum i våra egna lokaler eller i Stockholms skolor. Kurserna ges per termin och antal elever per grupp varierar mellan 10-16 och kostar olika mycket beroende på lektionslängd. Det kan även finnas kortare kurser vid flera tillfällen under året för dig som vill pröva innan du börjar en längre terminskurs.

Lediga platser för cirkus (e-tjänst, nytt fönster)

Uppdaterad