Indisk dans

Lär dig indisk dans med våra erfarna och välutbildade danslärare. Vi har lektioner i indisk dans för nybörjare och för mer avancerade elever.

Bharatanatyam är en av de äldsta indiska klassiska dansformerna och har rötter i Sydindien. Inom Bharatanatyam använder man sig av graciösa handrörelser (mudras), ansiktsuttryck och fotarbete för att gestalta berättelser ur bland annat den indiska mytologin. Du får också dansa Bollywood och indiska folkdanser. 

Som elev i kulturskolan får du själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Tillsammans med din lärare får du hjälp att utveckla din konstnärlighet och teknik. Du får också möjlighet att vara med på någon av våra föreställningar under läsåret.

Kulturskolans kurser äger rum i våra egna lokaler eller i Stockholms skolor. Kurserna ges per termin och antal elever per grupp varierar mellan 10-16 och kostar olika mycket beroende på lektionslängd. Det kan även finnas kortare kurser vid flera tillfällen under året för dig som vill pröva innan du börjar en längre terminskurs.

Lediga platser för indisk dans (e-tjänst, nytt fönster)

Uppdaterad