Streetdance

Lär dig streetdance tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare. Vi har lektioner för nybörjare och för mer avancerade elever.

Om streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn på dansstilar som uppstått på gator och i klubb-kulturer. I våra streetdance-kurser får du prova på olika street-stilar, både äldre och de nyare. Inspiration hämtas även från scenshower och musikvideos. Stilen är personlig och varierar mellan olika lärare.

Lediga platser för streetdance (e-tjänst, nytt fönster)

Hip Hop

Hip Hop är en dansstil som i en del av hip hop-kulturen utvecklades i New Yorks förorter på 1980-talet. Det är mycket gung, koordination, musikalitet och cool attityd. Idag har hiphop stilen växt och förgrenats tillsammans med musikens utveckling så den kan se mycket olika ut beroende på lärare.

Lediga platser för hip hop (e-tjänst, nytt fönster)

House

House är en dansstil som utvecklades i underground klubb-kulturen i Chicago och New York på 1980-talet. Det är mycket gung, musikalitet och snabbt fotarbete och har influenser från till exempel salsa, capoeira och stepp. House var från början en klubbdans och handlade mer om att få in en känsla till musiken och bygga upp en energi snarare än att dansa koreografier, även om det också förekommer. Vi försöker få en så klubb-lik stämning som möjligt. Ibland med egen DJ på lektionen!

Lediga platser för house (e-tjänst, nytt fönster)

Som elev i kulturskolan får du själv vara med och påverka innehållet i dina lektioner. Tillsammans med din lärare får du hjälp att utveckla din konstnärlighet och teknik. Vi arbetar föreställningsinriktat.

Kulturskolans kurser äger rum i våra egna lokaler eller i Stockholms skolor. Kurserna ges per termin och antal elever per grupp varierar mellan 10-16 och kostar olika mycket beroende på lektionslängd. Det kan även finnas kortare kurser vid flera tillfällen under året för dig som vill pröva innan du börjar en längre terminskurs.

Uppdaterad