Streetdance

Lär dig streetdance tillsammans med våra erfarna och välutbildade lärare. Vi har lektioner för nybörjare och för mer avancerade elever.

Till samtliga streetdance-kurser, mer information och bokning i vår e-tjänst

Streetdance-ämnen


Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn på dansstilar som uppstått på gator och i klubb-kulturer. I våra streetdance-kurser får du prova på olika street-stilar, både äldre och de nyare. Inspiration hämtas även från scenshower och musikvideos. Stilen är personlig och varierar mellan olika lärare.

Till streetdance-kurserna, mer information och bokning i vår e-tjänst.

Hip Hop

Hip Hop är en dansstil som i en del av hip hop-kulturen utvecklades i New Yorks förorter på 1980-talet. Det är mycket gung, koordination, musikalitet och cool attityd. Idag har hiphop stilen växt och förgrenats tillsammans med musikens utveckling så den kan se mycket olika ut beroende på lärare. Kontakta din lärare och se kursbeskrivningen för att få en mer detaljerad beskrivning på just den kurs du är intresserad av.

Till hip hop-kurserna, mer information och bokning i vår e-tjänst.

House

House är en dansstil som utvecklades i underground klubb-kulturen i Chicago och New York på 1980-talet. Det är mycket gung, musikalitet och snabbt fotarbete och har influenser från till exempel salsa, capoeira och stepp. House var från början en klubbdans och handlade mer om att få in en känsla till musiken och bygga upp en energi snarare än att dansa koreografier, även om det också förekommer. Vi försöker få en så klubb-lik stämning som möjligt. Ibland med egen DJ på lektionen!

Till house-kurserna, mer information och bokning i vår e-tjänst.

Breaking

Breaking är en dansstil som i en del av hip hop-kulturen utvecklades i New Yorks förorter på 1980-talet. Den kallas ibland breakdance som är ett media uttryck men dansarna kallar sig själva b-girls, b-boys eller breakare på svenska. Breaking beskrivs ofta som en akrobatisk dans med mycket coola moves nere på golvet men vad som är minst lika viktigt är stil. Allt från hur du presenterar dig själv till att ha stil och originalitet när du dansar.

Till breaking-kurserna, mer information och bokning i vår e-tjänst.

Priser

Kurserna äger rum i våra egna lokaler eller i Stockholms skolor och kostar från 300 till 750 kronor per termin, beroende på gruppstorlek. Det kan även finnas kortare kurser.

 

 

 

Uppdaterad