Teater och musikal

I kulturskolan kan du välja mellan ett stort antal teaterkurser på olika nivåer och för alla åldrar mellan 6 och 22 år. Du deltar i grupp där du möter andra och ni inspireras av varandra. Det finns korta kurser, aktiviteter under loven och långa kurser under våren och hösten.

Boka kurser i teater och musikal

Till kurskatalogen  Lediga platser för teater och musikal

Teater

Kulturskolans teaterkurser utgår framför allt från deltagarnas eget skapande och uttryckssätt. För yngre barn är utgångspunkten fritt skapande i lekfulla teaterövningar. För dig som är äldre ingår även scenframställning och improvisation. Målet är då ofta en föreställning som kan vara skapad av gruppen eller utgå från en text. Undervisningen leds av utbildade och engagerade pedagoger. På Kulturskolans scener finns resurser för kostym, smink, scenografi, ljud och ljus - precis som på professionella scener.

Musikal

Kulturskolans musikalkurser utgår från deltagarnas eget skapande och uttryckssätt inom sång, dans och teater. Utifrån gruppens önskemål, förutsättningar och nivå arbetar vi med de olika områdena och sätter ihop till en helhet, ofta i form av en musikalföreställning. Undervisningen leds av utbildade och engagerade pedagoger. På Kulturskolans scener finns resurser för kostym, smink, scenografi, ljud och ljus - precis som på professionella scener. 

Kulturskolans Avancerade Program - KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns kulturskolans avancerade program i teater. KAP Teater-programmet stäcker sig över tre år och du söker genom en inträdesworkshop. Antagning sker på våren. 

Mer information  Mer om kulturskolans avancerade program

Uppdaterad