Kulturskolans avancerade program – KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns Kulturskolans Avancerade Program i musik, dans, teater samt konst och media. Det kan bli en start till högre studier i ämnet. Du söker KAP-programmen genom antagningsprov. Anmälan till antagningsproven var under 2018 öppen till och med 30 april.

 rörelse

Här kan du läsa mer om Kulturskolans Avancerade Program – KAP

 • KAP musik
 • KAP dans
 • KAP teater
 • KAP konst och media

KAP musik

Vi erbjuder dig, 10–21 år, som spelar och sjunger ett musikaliskt sammanhang där du kan utvecklas, utmanas och satsa mer. Här fördjupar du dig i ditt huvudinstrument, blir undervisad i något annat instrument, lär dig mer om musikteori, spelar tillsammans med andra och möter publik. Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP musik!

KAP musik 1, för dig 10–13 år.
För antagningsprov till KAP 1, spelar du ett eget valt stycke.
KAP musik 2, för dig 14–21 år.
För antagningsprov till KAP 2, se länken till foldern om KAP musik nedan.

Välj mellan olika KAP musik-inriktningar:

 • Klassiskt.
 • Pop-Rock-Jazz.
 • Singer-Songwriter (endast KAP 2).
 • Jazzcentrum – inriktningen finns i Högdalen (endast KAP 2).

KAP musik finns över hela Stockholms stad och undervisningen sker på olika platser, beroende av vilket ämne och inriktning du väljer. I Högdalen finns Jazzcentrum: en särskild inriktning på jazz, med fokus på ensemblespel och improvisation.

Pris KAP musik: 2 000 kronor per termin.

Antagning till KAP musik sker under våren efter ansökan och antagningsprov. Dag och tid meddelas i en separat kallelse. 

Till kurskatalogen   Boka KAP Jazzcentrum i kurskatalogen
   Nästa antagningsprov 10 januari

 

KAP dans

Är du 10–21 år, har ett stort engagemang för dans och vill fördjupa dina kunskaper? Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP dans! Antagning till KAP dans sker efter antagningsprov under maj månad. Antagningsprov görs alltid i det område som du vill gå kursen.

 • Förberedande KAP, för dig 10–13 år.
 • KAP dans 1, för dig 12–16 år.
 • KAP dans 2, för dig 15–22 år.

Genom dansträning i olika stilar och flera lektioner i veckan ger KAP dans dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper såväl tekniskt som konstnärligt. Våra dansstilar är jazz, balett, modern och nutida dans. Vilka av dessa stilar du dansar varierar från år till år, samt beroende på om du dansar två eller tre gånger i veckan. Som KAP-elev hos Kulturskolan Stockholm behöver du vara intresserad av alla tre ämnena. I Högdalen har vi dessutom KAP med inriktningen street.

Du får många tillfällen att stå på scen, både i kulturskolans egna KAP-föreställningar och i andra publika sammanhang, på scener runt om i Stockholms stad. I undervisningen ingår teknikträning, improvisation, komposition och koreografi. För att delta i KAP dans behöver du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion samt medverka både på repetitioner och på föreställningar.

 • Förberedande KAP dans finns i kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bredäng/Gröndal, Bromma, Kungsholmen och Södermalm/Hammarby Sjöstad.
 • KAP dans 1 finns i kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bredäng/Gröndal, Bromma, Högdalen (street-inriktning för dig från 14 år), Kungsholmen och Södermalm/Hammarby Sjöstad.
 • KAP dans 2 har undervisning i kulturskolans lokaler på Kungsholmen Hammarby Sjöstad och i Bromma.

Pris

 • Förberedande KAP dans: 750 kronor per termin.
 • KAP dans 1 och 2: 2 000 kronor per termin.

Till kurskatalogen    Anmälan till antagningsproven publiceras
    i kurskatalogen i februari 2019

Har du frågor? Kontakta oss på: kapdans@stockholm.se.

KAP teater

Är du 14–20 år och vill öka dina kunskaper inom teaterns olika områden? Vi erbjuder dig fördjupning inom scenframställning, rollanalys, textbearbetning, röst, kroppsmedvetenhet, teaterhistoria, kostym och annat. Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP teater!

Som KAP-elev går du två gånger i veckan, dels på KAP teater och dels i en "vanlig" teatergrupp i kulturskolan. KAP-programmet är på tre år. Du har en huvudlärare i teater, men du kommer även att få undervisning av andra pedagoger inom teaterämnet på ordinarie teatertid. Repetitioner kan förekomma även på helger. För att delta i KAP teater måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion.

Det här gör vi i KAP teater:

 • KAP teater 1. Under det första året arbetar vi främst med det fysiska teateruttrycket, improvisation och gruppdynamik. I centrum står frågan "Vad är teater?".
 • KAP teater 2. Andra året står våra sinnen i fokus. Bland annat jobbar vi med dans, rörelse, scenografi och text. I centrum står frågan "Hur kan teater ta sig uttryck?".
 • KAP teater 3. Tredje året jobbar vi med produktion och uppsättning av en hel pjäs i större format. I centrum står frågan "Varför vi gör det vi gör på scenen/sceniskt?".

Undervisningen i KAP teater ges i kulturskolans lokaler bland annat i Bromma, Hammarby sjöstad och Globen.

Pris KAP teater: 2 000 kronor per termin.

Antagning till KAP teater sker efter antagningsprov under våren. Antagningsprovet sker i workshop-form. Åldersgränsen för att söka KAP teater är 20 år.

Till kurskatalogen  Boka KAP antagningsworkshop teater i kurskatalogen

KAP konst och media

Är du 13–19 år och vill fördjupa dina kunskaper inom teckning, måleri, skulptur, foto, konstfilm och konstteori? Känns det roligt att satsa mer och få handledning av kulturskolans konstpedagoger? Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP konst och media!

KAP konst och media erbjuder ett kreativt och konstnärligt sammanhang där du kan växa och utmanas. Du utvecklar seende, iakttagelseförmåga, tekniska färdigheter och materialkännedom för att gestalta dina egna idéer. I undervisningen ingår besök på en aktuell utställning, samt arbete med att göra en egen utställning med gruppen. För att delta i KAP konst och media måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion.

Det här gör vi i KAP konst och media:

 • KAP Konst och media 1, för dig 13–16 år, teckning, skulptur, media, måleri, grafik i kulturskolans lokaler i Bromma.
 • KAP konst och media 2, för dig 15–19 år, foto, måleri, textil, film, illustration, grafik, skulptur i kulturskolans lokaler på Kungsholmen. 
 • För både KAP 1 och 2 kan vissa moment ges i andra lokaler.
 • Workshops och besök på utställningar kan förekomma på helger.

Pris KAP konst och media: 2 000 kronor per termin. Material ingår.

Antagning till KAP konst och media görs med arbetsprover och genom att delta i en workshop. 

Till kurskatalogen  Boka KAP antagningsworkshop konst och media i kurskatalogen

Folder om KAP konst och media, för mer information och utskrift

Uppdaterad