Kulturskolans avancerade program - KAP

För dig som vill satsa mer inom ditt ämne finns Kulturskolans Avancerade Program i musik, dans, teater samt konst och media. Det kan bli en start till högre studier i ämnet. Du söker KAP-programmen genom antagningsprov. Anmälan till antagningsproven är öppen till och med 30 april.

På den här sidan kan du läsa mer om Kulturskolans Avancerade Program - KAP:

 • KAP musik
 • KAP dans
 • KAP teater
 • KAP konst och mediaKAP musik

Vi erbjuder dig som spelar och sjunger och är 13-21 år ett musikaliskt sammanhang där du kan utvecklas, utmanas och satsa mer. Här fördjupar du dig i ditt huvudinstrument, blir undervisad i något annat instrument, lär dig mer om musikteori, spelar tillsammans med andra och möter publik. Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program - KAP musik!

KAP musik 1, för dig 10-13 år.
KAP musik 2, för dig 14-21 år.
För antagningsprov till KAP 1, spelar du ett eget valt stycke.
För antagningsprov till KAP 2, se länken till foldern om KAP musik nedan.

Välj mellan olika KAP musik-inriktningar:

 • Klassiskt.
 • Pop-Rock-Jazz.
 • Singer-Songwriter (endast KAP 2).
 • Jazzcentrum - inriktningen finns i Högdalen (endast KAP 2).

KAP musik finns över hela Stockholms stad och undervisningen sker på olika platser, beroende av vilket ämne och inriktning du väljer. I Högdalen finns en särskild inriktning på jazz, Jazzcentrum, med fokus på ensemblespel och improvisation.

Pris

KAP musik kostar 2 000 kronor per termin.

Nu kan du ansöka till Kulturskolans Avancerade Program i musik

Ansök till KAP 1 musik

Ansök till Kap 2 musik

Antagning till KAP musik sker under våren efter ansökan och antagningsprov.
Dag och tid meddelas i en separat kallelse. 

KAP dans

Är du mellan 10 och 21 år, har ett stort engagemang för dans och vill fördjupa dina kunskaper? Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP dans!

 • Förberedande KAP, för dig mellan 10 och 13 år.
 • KAP dans 1, för dig mellan 12 och 16 år.
 • KAP dans 2, för dig mellan 15 och 22 år.
 • KAP dans 3, för dig mellan 17 och 22 år.

Genom dansträning i olika stilar och flera lektioner i veckan ger KAP dans dig möjlighet att utveckla och fördjupa dina kunskaper såväl tekniskt som konstnärligt. Våra dansstilar är jazz, balett, modern och nutida dans. Vilka av dessa stilar du dansar varierar från år till år, samt beroende på om du dansar två eller tre gånger i veckan. Som KAP-elev hos Kulturskolan Stockholm behöver du vara intresserad av alla tre ämnena. I Högdalen har vi dessutom KAP med inriktningen street.

Du får många tillfällen att stå på scen, både i kulturskolans egna KAP-föreställningar och i andra publika sammanhang, på scener runt om i Stockholms stad. I undervisningen ingår teknikträning, improvisation, komposition och koreografi. För att delta i KAP dans behöver du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion samt medverka både på repetitioner och på föreställningar.

 • Förberedande KAP dans har undervisning i kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bredäng/Gröndal, Bromma, Kungsholmen och Södermalm/Hammarby Sjöstad.
 • KAP dans 1 har undervisning i kulturskolans lokaler i Bagarmossen, Bredäng/Gröndal, Bromma, Högdalen (street-inriktning för dig från 14 år), Kungsholmen och Södermalm.
 • KAP dans 2 har undervisning i kulturskolans lokaler på Kungsholmen och Södermalm.
 • KAP dans 3 har undervisning i kulturskolans lokaler vid Globen och Södermalm.

Pris

 • Förberedande KAP dans kostar 750 kronor per termin.
 • KAP dans 1, 2 och 3 kostar 2 000 kronor per termin.
Nu kan du ansöka till Kulturskolans Avancerade Program i dans

Ansök till Kap dans

Antagning till KAP dans sker efter antagningsprov under maj månad.Antagningsprov görs alltid i det område som du vill gå kursen.

Har du frågor? Kontakta oss på: kapdans@stockholm.se.

KAP teater

Är du 14–20 år och vill öka dina kunskaper inom teaterns olika områden? Vi erbjuder dig fördjupning inom scenframställning, rollanalys, textbearbetning, röst, kroppsmedvetenhet, teaterhistoria, kostym och annat. Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP teater!

Som KAP-elev går du två gånger i veckan, dels på KAP teater och dels i en "vanlig" teatergrupp i kulturskolan. KAP-programmet är på tre år. Du har en huvudlärare i teater, men du kommer även att få undervisning av andra pedagoger inom teaterämnet på ordinarie teatertid. Repetitioner kan förekomma även på helger. För att delta i KAP teater måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion.

Det här gör vi i KAP teater:

 • KAP teater 1. Under det första året arbetar vi främst med det fysiska teateruttrycket, improvisation och gruppdynamik. I centrum står frågan "Vad är teater?".
 • KAP teater 2. Andra året står våra sinnen i fokus. Bland annat jobbar vi med dans, rörelse, scenografi och text. I centrum står frågan "Hur kan teater ta sig uttryck?".
 • KAP teater 3. Tredje året jobbar vi med produktion och uppsättning av en hel pjäs i större format. I centrum står frågan "Varför vi gör det vi gör på scenen/sceniskt?".

Undervisningen i KAP teater ges i kulturskolans lokaler bland annat i Bromma, Hammarby sjöstad och Globen.

Pris KAP teater: 2 000 kronor per termin.

Nu kan du ansöka till Kulturskolans Avancerade Program i teater

Ansök till KAP teater

Antagning till KAP teater sker efter antagningsprov under våren.
Antagningsprovet sker i workshop-form. Åldersgränsen för att söka KAP teater är 20 år.

KAP konst och media

Är du 13–19 år och vill fördjupa dina kunskaper inom teckning, måleri, skulptur, foto, konstfilm och konstteori? Känns det roligt att satsa mer och få handledning av kulturskolans konstpedagoger? Välkommen att söka Kulturskolans Avancerade Program – KAP konst och media!

KAP konst och media erbjuder ett kreativt och konstnärligt sammanhang där du kan växa och utmanas. Du utvecklar seende, iakttagelseförmåga, tekniska färdigheter och materialkännedom för att gestalta dina egna idéer. I undervisningen ingår besök på en aktuell utställning, samt arbete med att göra en egen utställning med gruppen. För att delta i KAP konst och media måste du ha hög närvaro, vara engagerad och aktiv under varje lektion.

Det här gör vi i KAP konst och media:

 • KAP Konst och media 1, för dig 13-16 år, teckning, skulptur, media, måleri, grafik i kulturskolans lokaler i Bromma.
 • KAP konst och media 2, för dig 15-19 år, foto, måleri, textil, film, illustration, grafik, skulptur i kulturskolans lokaler på Kungsholmen. 
 • För både KAP 1 och 2 kan vissa moment ges i andra lokaler.
 • Workshops och besök på utställningar kan förekomma på helger.

Pris för KAP konst och media: 2 000 kronor per termin. Material ingår.

Antagning till KAP konst och media sker efter antagningsprov under våren.
Du söker genom arbetsprover och genom att delta i en workshop. 

Nu kan du ansöka till Kulturskolans Avancerade Program i konst och media

Ansök till KAP konst och media

Uppdaterad