Välkommen till Kulturskolan Stockholm

I Kulturskolan ger vi dig mellan 6 och 22 år utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka dig på din fritid. Kanske hittar du ett nytt intresse, nya vänner och nya sidor hos dig själv!

Så säger de som går i Kulturskolan

Under Kulturskolans dagar i Kungsträdgården passade vi på att ställa frågan: Vad är det bästa med Kulturskolan? 

 

Vad du kan göra hos oss

En film där du kan se en del av allt som du kan välja mellan:

 

Hos oss kan du välja mellan fler än 70 olika ämnen och hundratals kurser som leds av lärare och pedagoger som är högutbildade och professionella. Du hittar hela utbudet i vår kurskatalog. I den kan du välja att visa vad som finns i vilken stadsdel, olika ämnen, korta kurser, aktiviteter på lov och avancerade program. Du kan boka plats på flera kurser om du vill.

Till e-tjänsten kurskatalog och bokning

Korta kurser, långa kurser och avgifter

Vi erbjuder korta kurser för dig som vill prova på eller fördjupa dig i ett ämne. Korta kurser kan du gå även under skollov och helger. Kortkurserna kostar mellan 300 och 500 kronor.

Våra längre kurser sträcker sig över hela våren eller hösten och kostar mellan 750 och 950 kronor. I vår- och höstkurserna ses man vid ungefär 12 tillfällen per termin. Ett tillfälle kan innebära en lektion, uppspel, workshop eller studiebesök. Kursen avslutas ofast med någon form av uppspel eller vernissage.

För dig med funktionsnedsättning

På kulturskolans resurscenter i Linde (T-banestation Globen) har vi även kurser för dig med funktionsnedsättningar och behov av särskilt stöd.

Avancerade kurser

För dig som vill satsa lite mer finns Kulturskolans avancerade program (KAP) i musik, dans och teater. Du söker KAP musik och KAP dans genom inträdesprov. Antagning sker på vårterminen.

Hyra instrument

Du som väljer någon av våra musikkurser och inte har ett eget instrument, har möjligheten att hyra instrument från Kulturskolans instrumentförråd. Vid vissa kortkurser får du gratis låna instrument på plats. Detta framgår i kurserbjudandet i kurskatalogen när du bokar din kortkurs.

Du lär dig i gemenskap

I Kulturskolan lär du dig i grupp. I musikämnen är ni två eller fler. I teater, dans och konst är du med i en större grupp. Du får själv vara med och påverka dina lektioner. Tillsammans med din lärare utvecklar du konstnärlighet och teknik. I gruppen är det lätt att inspireras av varandra och lära känna nya vänner. All undervisning sker på svenska.

Våra lärare

Kulturskolans lärare är välutbildade och engagerade. De har pedagogisk och konstnärlig utbildning på högskolenivå. Våra tekniker, scenografer och kostymörer bidrar till proffsiga föreställningar och evenemang. 

Här finns vi

Undervisningen sker i våra egna lokaler och i skolor runt om i hela staden. Vi har fullt utrustade lokaler med scener, ljus- och ljudutrustning, dekor- och kostymförråd. Vi har också bild- och formverkstäder, danssalar, studior och musikrum.

Tunnebanekarta med Kulturskolans lokaler utmarkerade

K = våra egna lokaler
Vi har dessutom verksamhet i ett 70-tal skolor i Stockholms stad.

Kontakta oss

Uppdaterad