Välkommen till Kulturskolan Stockholm

I kulturskolan ger vi dig mellan 6 och 22 år utrymme att upptäcka, utveckla och uttrycka dig på din fritid. Vi ger dig plats att fylla omgivningen med ord, bilder, toner, rörelser och passion. Rum för fantasi!

Film om Kulturskolan Stockholm (3 min 5 sek)

 

Våra kurser

Hos oss kan du välja mellan cirka 70 olika ämnen och hundratals kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Du hittar hela utbudet av kurser i vår kurskatalog. Där kan du söka kurser efter ämne, ålder, område, veckodag med mera.

Till e-tjänsten kurskatalog och bokning

Terminskurser

Våra terminskurser kostar mellan 750 och 950 kronor.
För terminskurser erbjuds cirka 12 tillfällen per termin. Ett tillfälle kan innebära lektion, uppspel, workshop eller studiebesök. Kursen avslutas, där det är möjligt, med någon form av uppspel/vernissage.

Kortkurser

Vi erbjuder även kortare kurser. Till exempel prova på, fördjupningskurser eller kurser i samband med skollov och helger. Ett tillfälle kan innebära lektion, uppspel, workshop eller studiebesök.  Kortkurserna kostar mellan 300 och 500 kronor.

För dig med funktionsnedsättning

På kulturskolans resurscenter i Linde (T-banestation Globen) har vi även kurser för dig med funktionsnedsättningar och behov av särskilt stöd.

Avancerade kurser

För dig som vill satsa lite mer finns Kulturskolans Avancerade Program (KAP) i musik, dans och teater. Du söker KAP musik och KAP dans genom inträdesprov. Antagning sker på vårterminen.

Hyra instrument

Du som väljer någon av våra musikkurser och inte har ett eget instrument, har möjligheten att hyra instrument från kulturskolans instrumentförråd. Vid vissa kortkurser får du gratis låna instrument på plats. Detta framgår i kurserbjudandet i kurskatalogen när du bokar din kortkurs.

Vår undervisning

I kulturskolan undervisas du i grupp. I musikämnen är ni två elever eller fler. I teater, dans och konst är du med i en större grupp. Du får själv vara med och påverka dina lektioner. Tillsammans med din lärare utvecklar du konstnärlighet och teknik. I gruppen är det lätt att inspireras av varandra. All undervisning sker på svenska.

Våra lärare

Kulturskolans lärare är välutbildade och engagerade. De har pedagogisk och konstnärlig utbildning på högskolenivå. Våra tekniker, scenografer och kostymörer bidrar till proffsiga föreställningar och evenemang. 

Här finns vi

Undervisningen sker i våra egna lokaler och i skolor runt om i hela staden. Vi har fullt utrustade lokaler med scener, ljus- och ljudutrustning, dekor- och kostymförråd. Vi har också bild- och formverkstäder, danssalar, studios och musikrum.

Tunnebanekarta med Kulturskolans lokaler utmarkerade

K = våra egna lokaler
Vi har dessutom verksamhet i ett 70-tal skolor i Stockholms stad.

Kontakta oss

Uppdaterad